.
جمعه 12 خرداد 1402.

امام خامنه ای:امروز درس خواندن،‌علم آموزی، پژوهش و جديت در كار اصلی دانشجويی، جهاد است.

.

امروز
بازدید کل
1341
3401966

 

معرفی رشته میکروبیولوژی

رشته میکروبیولوژی علمی است که با میکروارگانیسم‌ها یعنی موجودات ریز ‌ذره‌بینی از قبیل ویروس‌ها، قارچ‌های میکروسکوپی و ژرتوزوئرها سر و کار دارد‌ و 2 جنبه مهم را مورد بررسی می‌کند. یکی مبارزه با میکروارگانیسم‌های خطرناک و بیماری‌زا که حیات انسان‌ها، حیوانات و گیاهان را به خطر می‌اندازند و میکروبیولوژیست با شناسایی روش و مسیر ایجاد بیماری‌ها می‌تواند این مسیر را متوقف کرده و از چرخه و سیر بیماری جلوگیری کند. جنبه دیگر استفاده بهینه و مناسب از میکروارگانیسم‌ها برای تولید مواد غذایی و تبدیل بهینه صنایع غذایی مثل تهیه پنیر، ماست یا حتی نان و همچنین تولید داروهای پزشکی و دامپزشکی است.

 

از آنجایی که این رشته به بقا و ادامه زندگی بشر یاری می‌رساند، اهمیتش با توجه به نیاز صنایع غذایی و تخمیری به کارشناسان آن، نیاز علوم پزشکی و دارویی، نیاز سازمان‌های محیط‌زیست و مبارزه با آلودگی آن، نیاز کشاورزی و دام‌پروری، نیاز دانشگاه‌ها به مدرس و محقق و... به خوبی روشن است و چند سالی است که تعداد علاقمندان این رشته در ایران رو به افزایش است به طوری که طی سه سال تحصیلی۷۵تا۷۸متوسط هر سال۲۸نفر داوطلب در رشته میکروبیولوژی پذیرفته شده‌اند.

 

ز گهواره تا گور دانش بجوی

رشته میکروبیولوژی زیر‌مجموعه علوم پایه قرار می‌گیرد و مسلما کسانی که در دوران متوسطه رشته تجربی را انتخاب کرده‌اند در فراگیری این رشته و قبولی در دانشگاه به جهت آشنایی بیشتر با دروس مربوط به آن موفق‌ترند‌ و با کسب امتیاز و درصد بالا در درس زیست‌شناسی می‌توانند بلیط ورودی به دانشگاه را خریداری کنند. پس از ورود به دانشگاه، دانشجویی می‌تواند مراحل کسب علم در این رشته را با موفقیت پشت سر گذارد که حافظه‌ای قوی و تمرکز زیاد برای ثبت حجم فراوان مطالب تئوری داشته ‌باشد.

 

میکروبیولوژی راهگشای پیشرفت پزشکی است چرا که گسترش این علم توانسته بیماری‌های لاعلاج و مرگبار را شناسایی و درمان کند. هم اکنون در تمام دنیا مردم و دانشمندان چشم انتظار یافتن راهی از طریق این علم برای نجات انسان از چنگال بیماری‌های عفونی جدید‌‌ند.

 

موقعیت شغلی در ایران

کارشناسان‌ میکروبیولوژی‌ در پژوهشگاه‌ نفت‌ برای‌ تحقیق‌ بر روی‌ میکروب‌های‌ نفت‌خوار یا گوگردزدایی‌، در بخش‌ صنایع‌ غذایی‌ در کارخانه‌های‌ کنسروسازی‌ و کمپوت‌ سازی‌ و در صنایع‌ بهداشتی‌ مشغول‌ به‌ کار هستند. تهیه‌ لوازم‌ آزمایشگاهی‌ مورد نیاز در این‌ گرایش‌ یکی‌ از شغل‌هایی‌ است‌ که‌ بعضی‌ جذب‌ آن‌ می‌شوند. مؤسسه‌ استاندارد یا آزمایشگاه‌های‌ کارخانجات‌ تهیه‌ مواد بهداشتی‌ و غذایی‌ برای‌ تشخیص‌ کیفیت‌ و سلامت‌ این‌ مواد از نظر عدم‌ آلودگی‌ میکروبی‌، مراکز تهیه‌ مواد دارویی‌ مانند تهیه‌ آنتی‌ بیوتیک‌ها و بالاخره‌ کارخانجات‌ تهیه‌ اسیدها مانند اسید بوتریک‌ و اسید استیک‌ و حلال‌ها مانند الکل‌ و استون‌ و مراکز تهیه‌ واکسن‌ مانند مؤسسه‌ رازی‌ و انستیتوپاستور ایران‌ نیز می‌توانند مراکز جذب‌ فارغ‌التحصیلان‌ این‌ گرایش‌ باشند.

در صورت گرفتن مدرک دکتری در این رشته از وزارت بهداشت می توانید مجوز آزمایشگاه دریافت کنید.

 

تنها موسسه آموزش عالی غیردولتی در شمال کشور برای جذب دانشجو در رشته میکروبیولوژی

موسسه آموزش عالی اندیشه سازان با دارا بودن تجهیزات آزمایشگاهی مناسب و بهره گیری از اساتید مجرب این رشته، محیط بسیار مناسبی برای تحصیل شما داوطلبان عزیز در این رشته می باشد.

 

 

برخی از افراد معروف در حوزه میکروبیولوژی 

 

آنتون وان لونهوک: پدر علم میکروبیولوژی دنیا . دانشمند هلندی که عمدتا شهرت او به خاطر ساخت لنزهای مخصوص میکروسکوپ بود. او اولین فردی بود که با میکروسکوپ خود، موجودات ریز ذره بینی را در یک قطره از آب دریاچه مشاهده کرد.

 

لوئی پاستور: یکی از میکروبیولوژیست های برتر دنیا که نقش باکتری ها در بروز بیماری را شناخت و واکسن ضدهاری را کشف کرد. همچنین عمل پاستوریزه کردن توسط او ابداع شد.

 

دکتر فریدون ملک زاده: پدرعلم میکروبیولوژی در ایران. او دكتراى تخصصى باكترى‏ شناسى از دانشگاه ایالتى لوئیزیاناى آمریكا و فوق تخصص اكولوژى میكروب ها از دانشگاه ایالتى آریزوناى آمریكا داشته و استاد برتر و نمونه دانشگاه تهران بوده است . همچنین تحقیقات و تالیفات زیادی در حوزه میکروبیولوژی از ایشان به جای مانده است.