.
يكشنبه 29 ارديبهشت 1398.

امام خامنه ای:امروز درس خواندن،‌علم آموزی، پژوهش و جديت در كار اصلی دانشجويی، جهاد است.

.

مشخصات کلی کاردانی پیوسته نقشه برداری

مقدمه

با توجه به ضرورت اجرای برنامه های عمرانی در سطح كشور و لزوم تهيه نقشه های اجرايی در انجام اين برنامه ها، ضرورت تربيت افرادی كاردان در زمينه نقشه برداری كه توانايی لازم جهت تهيه نقشه در يك يا چند مقياس را داشته باشند بيش از پيش محسوس است. بدين منظور دوره كاردانی نقشه برداری با اهداف و مشخصات زير در مؤسسات و دانشگاههای فنی و مهندسی تشكيل می گردد.

مشخصات كلی اين دوره به شرح زير است:

۱- تعريف و هدف

دوره كاردانی نقشه برداری يكی از مجموعه های كاردانی نقشه برداری و ژئودزی، فتوگرامتری، كارتوگرافی و هيدروگرافی است كه هدف آنها افزايش مهارت در عمليات دانشجويان با در نظر گرفتن موارد زير است:

كاردانی ومهارت كافی در عمليات نقشه برداری

علوم نظری خاص در حدی كه در خدمت مهارت های عملی قرار گيرد.
علوم پايه برای بالا بردن قدرت تفكر، استدلال، تجزيه و تحليل و درك مفاهيم نظريه ها

تجربه نسبی در زمينه های جديد كه در ارتباط با دوره قرار می گيرند

هدف نهايی از تشكيل اين دوره ها تربيت افرادی با آموزش های علمی و عملی كافی دارای كارایی و مهارت لازم برای انجام فعاليت های نقشه برداری (برداشت و پياده كردن) در زمينه های مختلف اين رشته است.

2- ضرورت و اهميت

اهميت اين رشته با توجه به نياز شديد جامعه براي برنامه های عمرانی و نياز اجرای برنامه های عمرانی به كار نقشه برداری مشخص می گردد. برای انجام كار های نقشه برداری علاوه بر كارگر فنی و كارشناس برنامه ريز، نياز به تكنسين فنی (كاردان ماهر) نيز هست، جوابگويی به اين نياز جامعه مهمترين دليل تاسيس مجموعه كاردانی نقشه برداری  است.

3- بازار كار

نقش و توانایی فارغ التحصیلان:
همکاری در عملیات نقشه برداری از قبیل مترگیری و ژالن گذاری، - مترکشی، ساختمان و نصب علائم و نشانه ها و علامت دادن
مستند سازی اکیپ های نقشه برداری
تعیین تجهیزات مورد نیاز نقشه برداری
اجرای عملیات کارتوگرافی و ترسیم با دست

انجام خدمات کارهای مقدماتی هیدروگرافی، ژئودزی، کاداستروفتوگرامتری
نظارت و سرپرستی کارگاههای نقشه برداری
استفاده از نرم افزارهای کامپیوتری در نقشه برداری

4- مشاغل قابل احراز:

نقشه بردار، مسر ( راه ، راه آبی ،کانال آب ، خطوط لوله های گاز، نفت، آب و مسیرهای انتقال نیرو و امثال آن)
 کارتوگراف و رسام (روش های معمولی، اسکرایبینگ، اتوماسیون)
 کاردان مترکشی، ترازیابی،تاکئومتری و نقشه برداریهای ساده
کاردان نقشه بردار مناطق محدود
کاردان دستگاههای فتوگرامتری ( آنالوگ، دیجیتال و ... ) و دستگاههای الکترونیکی مربوطه
کاردان خدمات کارهای هیدروگرافی، عمق یابی،

اقیانوس شناسی و دستگاههای الکترونیکی مربوطه
کاردان خدمات ژئودزی ( کلاسیک، فیزیکال، ماهواره ای و....)

مشخصات کلی کاردانی پیوسته کارهای عمومی ساختمان

تعریف و هدف :

تربیت افرادی که بتوانند با اطلاعات کافی از عهده اجرای کارهای عمومی که غالب آنها در کلیه ساختمان ها با مقادیر و مقیاسهای متفاوت وجود دارند بر آیند

طول دوره : طول دوره کاردان فنی کارهای عمومی ساختمان 5/2 سال است

نقش و توانایی :

فارغ التحسیلان این دوره می توانند در رابطه با کارآیی خود مشاغل زیر را احراز نمایند

الف – بعنوان تکنسین کارگاه در کلیه کارگاههای ساختمانی

ب – بعنوان تکنسین (کمک مهندس ) ناظر از طرف دستگاه نظارت و یا کارفرما در کارهای ساختمان

ضرورت و اهمیت :

با توجه به فعالیتهای نسبتا زیاد از نظر میزان و حجم عملیات و نیروی انسانی در کارهای ساختمانی   وبا توچه به اینکه سهم عمده ای از این فعالیتها به کارهای عمومی ساختمان تعلق دارند و نیاز مبرم صنعت با این تخصص این رشته برنامه ریزی گردید .

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

مشخصات کلی کاردانی پیوسته اجرای ساختمان های بتنی

تعریف و هدف دوره :
هدف کاردانی پیوسته اجرای ساختمانهای بتنی تربیت کاردان اجرای ساختمانهای بتنی می باشد که منجر به کسب مهارتهای عمیق تر در ابعاد فنی ساختمانهای بتنی می شود .

اهمیت و ضرورت دوره :

با توجه به اینکه در فعالیتهای ساختمانی درکشور نیاز مبرم به تربیت نیروی انسانی کارآمداحساس می شود  وهمچنین با توسعه روز افزون تکنولوژی ساختمانهای بتنی در انجام پروژه های عمرانی ضرورت دارد نیروهای ماهر که تسلط کافی و شناخت عمیق در این تخصص را داشته باشند در سطح کاردانی تربیت شود لذا برنامه کاردانی پیوسته اجرای ساختمانهای بتنی طراحی شده است .

نقش و توانائی فارغ التحصیلان :

-همکاری در تهیه نقشه های سازه ساختمانهای بتنی
-اجرای قالب های مختلف ساختمانهای بتنی